ACCESSOIRES
MOTOREN ONDERDELEN ACCESSOIRES KLEDING OMBOUWEN ONDERHOUD VERING  
 
               
 
klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina

Powershifter

Kenmerkt zich doordat het schakelen mogelijk wordt gemaakt door een druk op de knop.

Van alle powershifters die er bestaan is deze drukknop bediende powershifter het meest compacte systeem die zowel op als neer kunnen schakelen. Neutraal kan eenvoudig worden geselecteerd door kort de knoppen omhoog of omlaag te bedienen. Het succes van dit innovatieve design is te wijten aan de controle over de shifter actie en de operationele karaktiristiek waardoor het mogelijk is om de mimiek van de snelheid en beweging van de menselijke hand/voet na te bootsen. Hierdoor ontstaat een perfecte simulatie van het schakelmoment. Het TLS-PS2 systeem word geleverd met een cnc gefreesde aluminium beugel waarin de 2 waterdichte schakelknoppen huizen. Elke knop heeft vergulde contacten om het beste schakel signaal te waarborgen.
Deze nieuwste powershift systemen hebben zeer snelle schakelmomenten waardoor opeenvolgende overschakelingen binnen 200ms kunnen plaatsvinden.

Let op: als de powershift is geinstalleerd is met de voet schakelen alleen nog mogelijk als nood/ terugrij-modus.

Algemene informatie:
Het middels drukknoppen schakelende powershift systeem is electro-mechanisch waardoor er dus geen luchtreservoirs of slangen nodig zijn zoals bij een lucht shifter systeem. Deze unieke shifter heeft een lineair actuator design (geen solenoide) voorzien van een dc motor die tot 25000tpm kan draaien, een planetaire versnellingsbak, afstelschroef en werkt op een PWM (pulse width modulation) aandrijfsysteem voor totale controle en duurzaamheid.
De powershift ecu heeft een ontstekingspuls (b.v. bougiekabelwikkeling) en een aan en uit te schakelen 12 volt voeding nodig. Verder zijn er nog een + en – kabel voor op de accu. De ecu kan op iedere gewenste plek worden gemonteerd (het liefst in het zicht ivm afstellingen) en de schakelmotor word op het versnellingspedaal en een plek op het frame of blok gemonteerd. De cnc gefreesde beugel komt op de linkerkant van het stuur. Voor de schakel motor moet men voor een aantal modellen voor bevestiging op het frame/blok zelf een beugel fabriceren.

€ 952,-